Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Chatdienst BBM voor consumenten sluit op 31 mei
  Emtek sluit het BBM-chatplatform voor consumenten. Per 31 mei dit jaar is de dienst niet meer te gebruiken. BlackBerry sloot in 2016 een deal met Emtek en dat bedrijf uit India beheerde dienst sindsdien. De zakelijke variant, BBM Enterprise, blijft bestaan.
 2. Kabinet gaat vaker landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen
  Het kabinet gaat vaker publiekelijk landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen. Dat is onderdeel van een aanpak tegen 'statelijke dreigingen' van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.
 3. Analist: iPhones krijgen dit jaar drie camera's en verbeterde frontcamera
  Volgens analist Ming-Chi Kuo, die zich heeft gespecialiseerd in Apple, krijgen op zijn minst twee iPhones dit jaar drie camera's aan de achterkant. De derde camera zou een groothoeklens hebben. Ook verwacht hij betere frontcamera's.
 4. Amazon Fire TV krijgt YouTube-app en Prime Video krijgt Chromecast-ondersteuning
  De Amazon Fire TV-apparaten krijgen in de komende maanden een native app voor het kijken van YouTube. Dat hebben Google en Amazon bekendgemaakt. De Prime Video-app krijgt bovendien de mogelijkheid om te streamen naar een Chromecast.
 5. Google begint met aanbieden browser- en zoekmachinekeuze in Android in Europa
  Google gaat de komende weken beginnen met het aanbieden van een browser- en zoekmachinekeuze aan gebruikers in Europa. Dat gebeurt op nieuwe Android-toestellen, maar ook op bestaande, zo zegt de zoekgigant.
 6. Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVG - update
  De Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan de AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moet de fiscus verwijderen, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.
 7. NLZiet zegt livestreams na zomer te verbeteren en kijkt naar hogere framerate
  NLZiet zegt dat het bezig is met het verbeteren van de algehele kwaliteit van de livestreams van tv-zenders. Volgens sommige klanten is die ondermaats. De tv-dienst gaat ook kijken naar het verhogen van de resolutie, bitrate en framerate.
 8. Epic Games gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden
  Epic Games, maker van games als Fortnite en Unreal Tournament, gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden. De gamingdienst biedt zulke 2FA voor accounts al aan via externe applicaties en e-mail. Ook gaat Epic e-mailverificatie gebruiken bij aanmelding.
 9. Netflix gaat meer kijkcijfers met filmstudio's en publiek delen
  Netflix gaat de komende maanden meer data laten zien over hoeveel van zijn klanten bepaalde films en series kijken. Die cijfers gaan eerst naar film- en serieproducenten en daarna mag het grote publiek ze ook zien.
 10. Nvidia-teaser lijkt laptop met twee schermen te tonen
  Nvidia heeft een teaser op Twitter geplaatst van een apparaat dat lijkt op een laptop met twee schermen. Asus en MSI hebben kort daarna dezelfde teaser geplaatst, wat doet vermoeden dat zij een rol spelen bij de productie.