Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Volkswagen wil in komende jaren meer elektrische auto's en goedkoop model maken
  De Duitse autofabrikant Volkswagen wil in de komende jaren beduidend meer elektrische auto's uitbrengen dan oorspronkelijk was gepland. Daarnaast stelt het bedrijf dat er ook een relatief goedkoop model van ongeveer 20.000 euro uitkomt.
 2. NASA wil meer Sojoez-stoelen kopen ondanks SpaceX- en Boeing-capsules voor ISS
  De NASA overweegt om twee extra tickets te kopen bij zijn Russische evenknie Roscosmos. Deze twee stoelen moeten garanderen dat de NASA ook in de tweede helft van dit jaar en in 2020 toegang tot het ISS houdt. In de loop van dit jaar moeten SpaceX en Boeing deze rol overnemen.
 3. Spelers melden verschillende problemen na release van Metro Exodus
  Spelers maken melding van allerlei problemen die het spelen of opstarten van de vrijdag uitgebrachte game Metro Exodus bemoeilijken of onmogelijk maken. De meldingen variëren van missende .exe-bestanden, bugs en crashes.
 4. Xiaomi Mi 9-smartphone krijgt Snapdragon 855 en 48-megapixelcamera
  Xiaomi heeft laten weten dat zijn komende Mi 9-smartphone, die op 20 februari in China wordt aangekondigd, een Snapdragon 855 van Qualcomm bevat. Het toestel krijgt verder een 48-megapixelcamera aan de achterkant.
 5. Shell neemt Duits bedrijf over dat accu's voor thuisgebruik maakt
  Shell heeft vrijdag bekendgemaakt dat er een overeenkomst is gesloten om alle aandelen van het Duitse bedrijf sonnen over te nemen. Daarmee koop Shell een bedrijf dat is gespecialiseerd in thuisaccu's en slimme energieopslag.
 6. Amerikaanse acteur krijgt geen auteursrecht op dansje uit Fortnite en NBA 2K
  Het Amerikaanse auteursrechtenbureau heeft bepaald dat acteur Alfonso Ribeiro geen auteursrecht krijgt op de zogeheten Carlton-dans uit de tv-serie The Fresh Prince of Bel-Air. Dit dansje zit onder meer in Fortnite en NBA 2K-games; de acteur klaagde de makers daarop aan.
 7. Logitech geeft Harmony Hub-gebruikers weer optie om xmpp in te schakelen
  Logitech laat weten dat het gebruikers van de Harmony Hub weer de mogelijkheid geeft om xmpp in te schakelen. Hiermee kunnen gebruikers toegang tot het smarthomeapparaat krijgen via het lokale netwerk. Deze optie werd in december weggenomen met een eerdere firmware-versie.
 8. Frankrijk investeert 700 miljoen euro in accu-industrie voor elektrische auto's
  Frankrijk investeert in de komende vijf jaar 700 miljoen euro in de industrie voor accu's voor elektrische auto's. De investering is onderdeel van een samenwerking op dit gebied met Duitsland.
 9. Dutch FilmWorks gaat in beroep om namen illegale downloaders te achterhalen
  Dutch FilmWorks gaat in beroep tegen het vonnis van de voorzieningenrechter waarin staat dat Ziggo de naam-, adres- en woonplaats-gegevens van klanten die illegaal zouden downloaden niet hoeft te verstrekken aan de filmdistributeur.
 10. AP onderzoekt mogelijk delen van data over politieke voorkeur door partijen
  De Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt het eventueel delen van bijzondere persoonsgegevens door politieke partijen met externe dienstverleners. Onder andere data over politieke overtuiging mag niet zomaar verstrekt worden.